Image 2023 02 17 T08 08 11

Verpleegkundige

Welkom bij onze verpleegkundige vacatures!

Als verpleegkundige ben je een belangrijke schakel in de zorg voor patiënten en cliënten. Of je nu werkt in een ziekenhuis, een verpleeghuis, de thuiszorg of een andere zorginstelling, jouw inzet en kennis maken een groot verschil voor de mensen die je verzorgt.

Bij Prorences zijn we altijd op zoek naar gemotiveerde en deskundige verpleegkundigen die wij kunnen helpen in de zoektocht naar een (nieuwe) baan. We bieden een breed scala aan vacatures, van beginnende verpleegkundige tot ervaren specialisten. Of je nu op zoek bent naar een fulltime baan, parttime werk of aan opdrachten, wij gaan voor jou op zoek naar de vacature die bij jou past!

Prorences gaat voor jou op zoek naar verpleegkundige vacatures in verschillende regio's en op verschillende afdelingen, waaronder:

 • Ziekenhuiszorg

 • Verpleeghuiszorg

 • Thuiszorg

 • Gehandicaptenzorg

 • GGZ

Wat doet een verpleegkundige?

Als verpleegkundige werk je in een ziekenhuis, een verpleeghuis of aan huis. Je verzorgt zieken, gehandicapten of mensen die hulp nodig hebben. Als verpleegkundige streef je naar het genezen, verzorgen en levensverbetering van patiënten. Je helpt patiënten bij het wassen, aankleden en het verschonen. Hieronder valt ook het aanbrengen van een sonde en het verschonen van wonden. Er zijn verpleegkundigen die deze werkzaamheden overdag doen, maar deze zorg is ook in de nacht nodig en daarom zijn er verpleegkundigen met nachtdiensten. Van een verpleegkundige wordt verwacht dat de patiënten worden waargenomen en dat er verslagen over patiënten worden uitgebracht. Als verpleegkundige moet je bevoegd zijn om injecties te geven en medicijnen toe te dienen. Gedurende de diensten kom je in contact met veel verschillende soorten mensen met uiteenlopende culturele achtergronden en karakters. 

Wat zijn de taken van een verpleegkundige?

Een verpleegkundige moet tijdens de diensten verschillende taken uitvoeren. Je stelt een behandelplan op, aangepast aan het soort behandeling, en ziet erop toe dat dit behandelplan wordt gevolgd. Dit behandelplan wordt gemaakt aan de hand van een protocol. Hierbij wordt uitvoerig naar de geschiedenis van de patiënt gekeken. Op basis van deze gegevens wordt een verpleegkundige diagnose opgesteld. Samen met de zorgverlener wordt er een behandelplan gemaakt. Indien nodig kan dit plan nog worden aangepast. 

Als verpleegkundige bereidt je een patiënt voor op medische behandelingen, ondersteun je de patiënt tijdens de behandeling en zorg je ervoor dat de patiënt goed verzorgd en behandeld wordt. Je houdt tijdens de behandeling goed contact met de familie, brengt de familie op de hoogte en voorziet hen van informatie en uitleg. Naast de familie heb je veel contact met de zorgverlener en handel je naar de richtlijnen van deze zorgverlener.  

Wat verdient een verpleegkundige?

Het salaris van een verpleegkundige is sterk afhankelijk van de opleiding, functie en ervaring van de verpleegkundige. Gemiddeld verdient een verpleegkundige in Nederland tussen de €2.690,- en de €3.635,-. 

Soorten verpleegkundige 

De zorg is een brede sector. Er zijn veel verschillende zorginstellingen en organisaties waar je als verpleegkundige kan werken, maar ook binnen deze instellingen en organisaties zijn er verschillende soorten specialismen. De opleiding verpleegkundige kan je volgen op mbo-niveau 4 en hbo-niveau. Na het behalen van deze opleiding kun je jezelf als verpleegkundige verder specialiseren. Hieronder vind je een lijst met een aantal verschillende soorten verpleegkundige:

 • Ambulant verpleegkundige

 • Coördinerend verpleegkundige

 • Dialyseverpleegkundige

 • Gespecialiseerd verpleegkundige

 • Oncologieverpleegkundige

 • Verpleegkundige ouderenzorg

Vacatures verpleegkundige

Als verpleegkundige zijn er veel vacatures om uit te kiezen! Onze consultants helpen je graag de beste vacature te kiezen. Kijk eens naar al onze verpleegkundige vacatures of neem contact op met een van onze consultants! 

Ben je op dit moment nog bezig met de opleiding verpleegkundige en op zoek naar een stageplek? Wij werken helaas niet met stage of BBL plekken. Bijna klaar met de opleiding? Klik dan hier voor alle vacatures! 

Hoe kunnen we helpen?

Prorences vacatures